Usluge

Hirurgija

Od početka rada ambulante urađen je veliki broj operacija . U ovom delu ćemo vam prikazati najzanimljivije ali i najčešće operacije sa namerom da vam ukažemo ali i naučimo da neke od ovih operacija možete sprečiti pravilnom i pravovremenom brigom o vašim kućnim ljubimcima. 

Henrija

Od početka rada ambulante urađen je veliki broj operacija . U ovom delu ćemo vam prikazati najzanimljivije ali i najčešće

Saznaj više

Tumori

Veterinarska ordinacija “Radičević” vrši hiruške tretmane različitih vrsta tumora.

Saznaj više

Pyometra

Pyometra je oboljenje kuja koje se nalaze u diestrusu odnosno u periodu između dva teranja, i to najčešće sa pojavom simptoma nekih 6 nedelja po pojavi poslednjeg estrusa.

Saznaj više

Invaginacija creva

Invaginacija je proces u toku kojeg dolazi do uvlačenja jednog dela creva u drugo kao što je šematski prikazano na slici.

Saznaj više

Kamen u bešici

Vrlo česti zdravstveni problemi pasa i mačaka su urinarni problemi. Veliki broj ovih problema prouzrokovan je prisustvom peska ili kamenja u bešici. Upravo zbog toga svaku urinarnu infekciju treba pažljivo ispratiti i otkloniti sumnju na postojanje kamenja u bešici.

Saznaj više

Entropia

Ovaj poremećaj, koji se javlja na kapcima kod pasa, može biti urođen i ređe stečen, ali i spastičan.. Rase koje su predisponirane za pojavu ovog problema su šar-pei, čau-čau, rotvajle…

Saznaj više

Prolapsus žlezde trećeg očnog kapka

žlezda trećeg očnog kapka proizvodi oko 30% suza. Na taj način ona štiti oko od povreda i njenom povredom oko gubi značajan procenat suza.

Saznaj više

Sterelizacija pasa i mačaka

Pod sterilizacijom podrazumevamo odstranjivanje uterusa i jajnika, ili medicinskom terminologijom-ovariohisterektomija, kod kuja i macaka odnosno odstreanjivanje testisa-kastracija, kod pasa i macora.

Saznaj više

Strana tela u digestivnom traktu

Psi su vrlo zainteresovani za svet oko sebe i za upoznavanje sa raznim stvarima, za razliku od nas koji ta ispitivanja vršimo rukama, koriste usta. Da li kroz igru ili slučajnim gutanjem u digestivni trakt pasa dospevaju najrazličitije stvari.

Saznaj više

Povrede

Povrede pasa i mačaka su vrlo čest razlog hiruških intervencija. Pravovremena poseta veterinaru će često sprečiti komplikacije i neophodnost hiruške intervencije tako da se neke povrede mogu izlečiti samo uz pravilnu obradu i higijenu .

Saznaj više

Dermoid

Dermoid je deo normalne kože koji se formira u neodgovarajućoj regiji,a najčešće na rožnjaci ili konjuktivama.

Saznaj više

Kupiranje ušiju i repa

Dilema da li u ambulanti raditi ovu vrstu operacija postoji verovatno u svakoj praksi i politika svake ambulante određuje da li je raditi ili ne?!

Saznaj više

Polydontia

Sam naziv nas upućuje na postojanje većeg broja zuba,a uzrok može biti ili retencija mlečnih zuba ili genetska predispozicija usled koje se javlja veći broj stalnih zuba.Oba uzroka dovode do poremećaja u položaju zuba što kasnije dovodi do nepravilnog zagriza.

Saznaj više

Pošaljite poruku

Posetite nas

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 124, Kragujevac 34000

Pozovite nas još danas

Zapratite nas